Het orkest

Muziek is nooit oud.

The Ramblers. Bekend in binnen- en buitenland. Door de jaren heen gegroeid van een orkest van zeven musici naar een 12-mansformatie. Maar steeds trouw aan de jazz- en amusementsmuziek en werkend met de beste solisten, zoals Coleman Hawkins, Benny Carter en meer recent Rob de Nijs en Loeki Knol. The Ramblers bewijzen al 90 jaar lang dat muziek nooit oud is en altijd blijft boeien als het gespeeld wordt met passie.

 
HISTORIE

Het begin
The Ramblers worden in het midden van de jaren twintig bekend als een radio-dansorkest dat een combinatie brengt van jazz- en amusementsmuziek. De jazzy klanken van het door Theo Uden Masman op 1 september 1926 opgerichte ensemble vinden wereldwijd gehoor.
The Ramblers introduceren de swing in Nederland en ze worden het vaste huisorkest van de Vara tot 1964. Voor deze omroep verzorgen ze meer dan tweeduizend optredens. Uit die tijd stammen ook de succesliedjes ‘Meneer de Baron’ en ‘Het boemeltje van Purmerend’.

 

Een nieuw begin
In 1974 wordt orkest The Ramblers nieuw leven ingeblazen door Jack Bulterman en Marcel Thielemans. Het oude repertoire wordt nu ten gehore gebracht bij de Tros en in theaters, concertzalen en tijdens jazzfestivals. The Ramblers doen weer volop mee in de muzikale wereld en halen in 1991 zelfs het Guiness Book of Records als het oudste nog optredende dansorkest ter wereld.

 

Herboren
Als in 1997 bassist Jacques Schols het muzikale leidersstokje overneemt, krijgen ook nieuwe nummers een kans en laat het orkest zien dat het klaar is voor nog vele jaren muziekplezier. In 2015 wordt drummer Cees Kranenburg de nieuwe orkestleider. Het orkest komt opnieuw op stoom en viert het 90-jarige jubileum met een heuse theatertour waarin wordt teruggeblikt op vroeger, maar waar de toekomst tegelijkertijd niet uit het oog wordt verloren. The Ramblers komen altijd terug!

De orkestleden

Loet van der Lee

Trompet en muzikaal/zakelijk leider

Loet van der Lee is een van de bekendste  en meest ervaren trompettisten van Nederland. Ook heeft hij zijn sporen als orkestleider verdiend, onder meer met zijn eigen professionele Holland Bigband, maar ook als gastdirigent bij tal van Nederlandse orkesten, zoals onder meer de Big Band Friesland en de big band van het Amsterdamse Conservatorium. Hij is een veelgevraagd trompetsolist en sectiespeler in tal van orkesten, zoals de Cubop City Big Band, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Glenn Miller Orchestra, Konrad Kosseleck Big Band, het Noordpool Orkest,  Loet van der Lee Kwintet, de latinjazz band Descarga Amsterdam.

Link naar eigen website :
www.vanderleemusic.com

Loet van der Lee  - The Ramblers
Cees Kranenburg - The Ramblers

Cees Kranenburg

Drums

Zoon van Kees Kranenburg Sr, maar ook van Liesje (=Loesje)  . Cees is jaren lang lid geweest van de Skymasters en het Metropole orkest, maar heeft ook regelmatig gespeeld met de WDR bigband (olv Jerry van Rooyen) en het Jazz. Hij is al weer sinds December 2014 lid van het orkest, maar was ook lid van 1975 tot 1983. Hij was van 2014 tot 2022 muzikaal en zakelijk leider van het orkest.

Ronald Douglas

Zang

www.ronalddouglas.com

Ronald Douglas - The Ramblers
Peter Peuker  - The Ramblers

Peter Peuker

Tenor-saxofoon en klarinet

Marcel Karreman

Gitaar

Marcel heeft gespeeld met een groot aantal kleinere bezettingen, maar ook de De Marinierskapel der Koninklijke Marine en als begeleider van vele artiesten.

Link naar eigen website: www.marcelkarreman.com

Marcel Karreman - The Ramblers
Sander Zweerink - The Ramblers

Sander Zweerink

Trompet

 

Sebastian Ohm

Bariton-saxofoon en klarinet

Heeft gespeeld met het metropole Orkest, Glenn Miller Orchestra, NDR Big Band - Bob Brookmeyer, Georgie Fame, Shirley Bassey.

Sebastian Ohm - The Ramblers

Harry Sevenstern

Trompet

Heef gespeeld met het VARA Dansorkest, NCRV orkest van Harry de Groot, Ferry Wieneke, Rogier van Otterloo, Harry van Hooff, Ruud Bos, musicals van Joop v.d Ende, kortom teveel om op te noemen.

 

Harry Sevenstern - The Ramblers
Hans Heinhuis - The Ramblers

Hans Heinhuis

Piano

Heeft in het verleden  vaak gespeeld met Conny van Bergen, en met Ad van den Hoed.

Matthias Konrad

Trombone

Heeft gespeeld met Mathilde Santing, Ellen ten Damme, La India, Ruben Hein, Amsterdam Klezmer Band, Marieke Jager, The Kik, Glenn Miller Orchestra, JOC, Koselleck Big Band.

Link naar eigen website: www.matthiaskonrad.com

Matthias Konrad - The Ramblers
David Lukács - The Ramblers

David Lukács

Tenor-saxofoon en klarinet

Is vast lid van the Dutch Swing College Band, maar heeft ook gespeeld met bijv The Beau Hunks, 4BEAT6.

Link naar eigen website: davidlukacs.wix.com/swing

Jan Voogd

Contrabas

 

Jan Voogd - The Ramblers