90 Jarig jubileum

90 Jarig jubileum

cropped-logo-1.png

 

 

 

 

The Ramblers bestaan dit jaar 90 jaar!

Ooit waren the Ramblers het paradepaardje van het lichte muziekaanbod van de Vara-radio. Miljoenen luisteraars zaten elke week aan de radio of de speaker van de radiodistributie gekluisterd. Om te genieten van the Ramblers met zanger/trombonist Marcel Thielemans en vocaliste Jany Bron. In september van dit jaar bestaat het orkest 90 jaar. Het wordt in het Guinness Book of Records vermeld als het oudste nog spelende dansorkest ter wereld.

Het illustere jubileum wordt gevierd met een feestelijke theatertournee, georganiseerd door het van oudsher al even illustere impresariaat Senf Theaterpartners van muziekexpert Jacques Senf. Voor deze speciale concertserie is het orkest uitgebreid met de Sisters. Deze vier doorgewinterde professionals zijn gespecialiseerd in het repertoire van The Pointer Sisters en in de songs van The Andrew Sisters uit de periode dat de populariteit van the Ramblers tot ongekende hoogte was gegroeid. In dat laatste geval spreken we over de jaren vijftig. Maar al veel eerder waren the Ramblers al immens populair. De toen jonge pianist Theo Uden Masman richtte zijn orkest op in 1926. De radio stond in die tijd nog in de kinderschoenen en de in oprichting zijnde omroepverenigingen moesten hun draai nog vinden. Voor the Ramblers braken gouden tijden aan. Niet alleen voor jonge omroepen als de AVRO en de Vara speelden the Ramblers, ook in uitverkochte danszalen en theaters traden ze op, zoals in Tuschinski in Amsterdam en Hotel Hamdorff in Laren.

The Ramblers behoren tot het schaarse nog actieve erfgoed van de Nederlandse omroep uit de roemruchte radiojaren. Alle rechten, composities en arrangementen berusten bij de Stichting the Ramblers, die met concerten de Hilversumse omroephistorie levend houdt. Het orkest staat onder leiding van de drumlegende Cees Kranenburg, de zoon van de eerste drummer van the Ramblers in 1926 en vertrouweling van Theo Uden Masman, Kees Kranenburg.

Bekijk hier de data van de Jubileum Theatertour.