Janne Schra en The Ramblers

Janne Schra en The Ramblers
Janne Schra

De staat van dienst en de muzikale reputatie van Janne Schra zijn indrukwekkend. De charme en de elegantie van de zangeres en songwriter vind  je ook terug in haar smaakvolle composities en aansprekende teksten. Haar muziek wijkt op een prettige manier nogal af van het gangbare in de popwereld. Ze begon in 2004 met de formatie Room Eleven die het al gauw bracht tot een top-act op het North Sea Jazz Festival en later zelfs  tot een uitverkocht Carré . Maar Janne heeft niet alleen in Nederland succes. Zo  trok ze bijvoorbeeld ook volle zalen in Japan, Canada, Zuid-Afrika en China.. Inmiddels heeft ze  tal van albums op haar naam staan.

The Ramblers

En nu staat er een nieuw project op stapel: Een jubileum theatertour met het beroemdste radio-orkest uit de glansrijke Hilversumse omroephistorie, The Ramblers. Dit orkest bestaat in 2021 liefst 95 jaar. Orkestleider en drumlegende Cees Kranenburg heeft Janne gevraagd om tijdens die theatertour het stralend middelpunt  van de band te willen zijn. En niet alleen met liedjes van The Ramblers, maar ook met haar eigen repertoire.

Janne, regelmatig gast  in ‘De Wereld Draait Door’ van Matthijs van Nieuwkerk, zong in dat TV-programma het liedje “Diep in mijn hart” van Jaap Valkhoff. En laat dat nou een oud werkje zijn dat ook in een  prachtig arrangement in de mappen van The Ramblers zit. 

Ze houdt dus ook van mooie liedjes uit de rijke Nederlandse muziekhistorie. Komt dat even mooi uit!